Agriant

Kennis

De meerwaarde van Agriant BV is dat we onze klanten vaktechnisch adviseren gedurende het hele teeltproces. We houden ons kennisniveau hoog en bewaken onze objectiviteit. Deze kennis vergaren we o.a. via het kennisportaal van CropSolutions.

KOSTPRIJS

Het rendement van de teler staat bij ons altijd centraal. Lage bedrijfskosten en slimme gebundelde inkoop via CropSolutions bij de industrie zorgen ervoor dat we onze klanten de beste producten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden.

KLANTGERICHTHEID

Agriant BV en haar medewerkers zetten zich in voor een prima service. Vanuit onze distributiecentra in Emmen bedienen we onze klanten in de regio zodat de boer snel bij ons terecht kan. Met ons dienstenpakket denken wij met de teler mee.

Zetmeelaardappeldag 2019

Volgende week woensdag 10 juli organiseert Avebe de Zetmeelaardappeldag, dit staat in het teken van het 100 jarige bestaan van Avebe. Ook Agriant zal hier aanwezig zijn met een 

Zetmeelaardappeldag 2019

Volgende week woensdag 10 juli organiseert Avebe de Zetmeelaardappeldag, dit staat in het teken van het 100 jarige bestaan van Avebe.

Agriant is tijdens deze Zetmeelaardappeldag aanwezig bij de proef- en demovelden. Tijdens de rondleiding langs de proef- en demovelden lichten de specialisten van Agriant de bemestingsproeven die in samenwerking met ICL Fertilizers zijn aangelegd toe. Het complete programma is hieronder te vinden:

Locatie:

WUR-OT proefbedrijf `t Kompas

Noorderdiep 211

7876 CL Valthermond

Plattegrond zie bijlage 1

Programma 10 juli:

Vanaf 9.30 uur ontvangst met koffie.

10.00 uur: Opening door Marijke Folkers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Avebe.

Aansluitend worden de bezoekers geïnformeerd over de verschillende activiteiten.

Vanaf 10.30 uur zullen de verschillende activiteiten starten.

 

Lezingen.

Gedurende de dag worden 3 korte lezingen gehouden: Een lezing duurt ongeveer 30 minuten en elke lezing zal 2 keer worden gehouden.

(volgorde onder voorbehoud)

  1. Aanvang: 10.30 en 14.15 uur

‘Verbouwt uw kleindochter ook nog zetmeelaardappelen in Noordoost Nederland?’

Peter-Erik Ywema, Avebe.

  1. Aanvang: 11.30 en 15.15 uur

Bestrijding van Phytophthora en Alternaria in zetmeelaardappelen: invloed van toevoegingsstoffen en waterkwaliteit

Huub Schepers, WUR.

  1. Aanvang: 13.15 en 16.15 uur

Precisielandbouwtoepassingen in de aardappelteelt: praktisch of nog te ver weg?

Corné Kempenaar, WUR.

 

Rondleiding Proef en demovelden.

Tussen 10.30 – 11.30 uur en 13.00 – 19.00 uur zal elk kwartier een rondleiding starten langs de proef en demovelden van Avebe, de rondleiding eindigt bij de proeven en demo`s die zijn aangelegd door Bayer Crop Science, ICL Fertilizers, Agriant BV, Agrifirm en Corteva Agriscience. Afhankelijk van het aantal Duitse bezoekers zullen een aantal Duitstalige rondleidingen worden gehouden.

Mechanisatieterrein
14 verschillende bedrijven tonen producten en machines die geschikt zijn voor gebruik in de zetmeelaardappelteelt.

Bedrijvenbeurs
Ruim 30 bedrijven presenteren zich op deze dag om de bezoekers te informeren over de producten die zij aanbieden.

Rassendemoveld
Semagri, Averis en Avebe hebben totaal 23 velden met rassen en rassen onder nummer aangelegd. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de rassen bekijken. Medewerkers zijn aanwezig om de eventuele vragen te beantwoorden.

Agriant