Agriant

Text/HTML

Actueel

EasyDNNNews

CropSolutions Agriant Wintertarwe folder 2024

De CropSolutions Agriant Wintertarwe folder 2024 is beschikbaar, download hem hier 

CropSolutions Agriant Wintertarwe folder 2024

De CropSolutions Agriant Wintertarwe folder 2024 is beschikbaar, in deze folder vind u de door ons vermeerderde rassen en hun bijbehoorende raseigenschappen. Daarnaast zijn de resultaten van de CropSolutions rassenproef  hierin te vinden. 

Resultaten proefvelden

CropSolutions heeft op diverse locaties binnen haar werkgebied proefvelden met wintertarwe aangelegd. Op deze velden testen we de huidige rassen op kwaliteit, ziekteresistentie en opbrengst. Daarnaast worden ook nieuwe rassen uitgezaaid om te beoordelen of ze ook voor onze teeltomstandigheden geschikt zijn. Kwaliteit en gezondheid zijn belangrijke pijlers in de selectie van rassen.

Rassenkeuze

Het juiste tarwe ras zaaien is de sleutel tot succes om een goede opbrengst te realiseren. Hieronder een aantal aandachtspunten ter ondersteuning van uw rassenkeuze:

  • Denk niet alleen aan opbrengsteigenschappen, maar let ook op andere factoren zoals vroegheid, grondsoort en ziekteresistentie
  • De resistentie van rassen tegen ziekten, met name aarfusarium, vormen een belangrijk criterium. Agriant adviseert bij voorkeur rassen in te zetten met een hoge fusariumresistentie.
  • Een spreiding in vroegheid van rassen binnen uw bouwplan leidt tot minder oogstrisico en een goede arbeidsverdeling 

Klik hier voor de CropSolutions Agriant Wintertarwe folder 2024

 

Bestellen

Alle rassen worden standaard ontsmet geleverd in 25 kg zakgoed of 500 kg Bigbags. Gezien de huidige graanmarkt verwachten we een grote vraag naar zaaizaad. Bestel tijdig uw zaadzaad om zeker te zijn van het gewenste ras voor uw situatie. Zit uw ras hier niet tussen? Andere rassen zijn op aanvraag leverbaar afhankelijk van de beschikbaarheid.Neem voor vragen over het geschikte ras voor uw situatie contact op met uw adviseur. Bestellen kan via 0591-642222 , mailen naar bestellingen@agriant.nl, of via uw adviseur. 

Extra informatie: